Le Contesse Prosecco Extra Dry
Heldergele kleur met groene tint. Delicaat fruitig aroma met een iets van onrijpe appels, limoenen en grapefruit. Plezierige afdronk met een puntje zoet.
Wijn details
Wijnhuis |
Davide Bonnoto |
Land |
Italië |
Gebied |
Venetië |
Kleur |
Witte bubbel |
Druivensoort |
Glera |
Oogstjaar |
nvt |
Alcoholpercentage |
11% |
Special |
Heerlijke bubbel voor de zomer of om iets feestelijks te vieren |
Treviso, Venetië, Italië.
Wijngaarden van 15 jaar oud op hoogte van 80 meter boven zeeniveau
Sinds 1976 is de Familie Bonotto eigenaar van het wijngoed Le Contesse. Toch gaat de historie van het gebied terug tot 1300 tijdens de Republiek Venetië, toen de eerste druivenrassen als marzemina, recandina, rabosa en pignola nera aangeplant werden. De wijngaarden hadden een oud plantsysteem ‘tirella’ genaamd. Wat nog het meest lijkt op wat wij tegenwoordig trellis noemen. De eerste wijngaard die de familie Bonotto kocht was van het land dat toebehoorde aan de Gravin van Venetië, vandaar de naam “Le Contesse”. De kelder zag er in die tijd eenvoudig uit, cemententanks, en de meeste wijn werd aan de handelaren verkocht. De eerste keer dat hier mousserende wijn gemaakt werd ging dit volgens de methode traditionelle, destijds nog methode champenoise genoemd, maar al snel ging men over op de charmat-methode. Mousserende wijnen waren nog zeldzaam hier, maar er ontstond direct het besef dat prosecco in de toekomst weleens een beroemd aperitief zou kunnen gaan worden. De ambitie van de huidige generatie Davide en Francisca is dan ook om Italiaanse bubbels te maken van topkwaliteit druiven. Tegenwoordig heeft het bedrijf 155 hectare wijngaarden verdeeld over acht gemeenten, een uiterst moderne kelder en productieruimten, en verkoopt haar stille en mousserende wijnen over de hele wereld.
Aperitief, lichte visvoorgerechten en sushi